Wat is voetreflexzone therapie?

 In China , Japan en India weten ze het al eeuwen lang: het menselijk lichaam is één samenhangend systeem dat pas optimaal functioneert als alle onderdelen volledig energetisch in balans zijn. 

Fysieke, mentale en emotionele klachten zijn dan ook volgens deze oosterse filosofie terug te voeren op een disbalans in deze energie.
Problemen zoals spanningen, stress, burn-out, slaapproblemen, fysieke ongemakken zoals rugproblemen en bijvoorbeeld problemen met de spijsvertering vinden hun oorsprong in een blokkade in het lichaam of een verstoring van de samenwerking tussen de verschillende delen van het lijf. 

Door reflexpunten te behandelen in voet en onderbeen kan die verstoorde energie weer in harmonie worden gebracht. De voeten zijn namelijk een afspiegeling van de mens die zij dragen.
De hele mens als uitgangspunt. 

 Waar de reguliere geneeskunde vaak niet verder komt dan symptoombestrijding, zet reflextherapie in op natuurlijke genezing. De energie en levenskracht die door de behandeling geactiveerd worden zetten een krachtig genezingsproces in gang. Een genezingsproces dat niet alleen lichamelijke en/of mentale klachten doet verdwijnen, maar niet zelden ook leidt tot persoonlijke groei en het doorbreken van vastgeroeste levenspatronen. 

Hoe werkt voetreflexologie? 

 Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, die zich op een natuurlijke manier ontwikkelen. Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn de energiereflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan 

wordt pijnlijk. 

Niet alleen afvalstoffen worden afgevoerd ook de emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Daardoor komt er meer ruimte. Het bloed dat meer gaat stromen geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte. Men krijgt inzicht in en wordt zich bewust van zijn eigen leven en zijn plaats in het geheel.


Holistische voetreflexmassage

Reflextherapie is per definitie holistisch, dat wil zeggen dat ik jou, als mens, in geheel  behandel en niet slechts de symptomen van je klachten. 

Tijdens de massage ga ik dan ook het hele lichaam, via de voeten af. 

De behandelingen zijn hierom niet gericht op het behandelen van een klacht of ziekte, maar op het beter maken van jou als gehele mens. 

Tijdens het intake gesprek bespreken we samen je verwachtingen zodat je wensen duidelijk in beeld komen.  
Je antwoorden op de vragen uit het intakegesprek leiden uiteindelijk, samen met een analyse van de voeten, tot een behandelplan. Het behandelplan wordt vervolgens doorgesproken, inclusief een planning. Afhankelijk van je wensen varieert dit van zes tot tien behandelingen. 

De behandeling duurt 45 tot 60 minuten en wordt over het algemeen als diep ontspannend ervaren. Na de behandeling drink je genoeg water de rest van de dag om vrijgekomen afvalstoffen af te kunnen voeren. Je kunt je wat ongemakkelijk voelen doordat deze processen in werking zijn gezet, doe het daar om lekker rustig aan.

De behandeling is ook te boeken als inspiratie sessie waarbij we samen gaan werken aan een thema in jouw leven. De massage is dan de perfecte afsluiter.


Neem contact met mij op via het contactformulier, whatsapp of email voor de mogelijkheden. 

Inspiratie sessie

Soms is er net iets meer nodig dan alleen een reflexmassage. Als je vastloopt in je leven en je ziet het even niet meer zitten dan kan een uitgebreider gesprek inzicht geven in jouw probleem, valkuilen, wensen en verlangens. 
Tijdens jouw inspiratiesessie gaan we dieper aan de slag met een door jou uitgekozen thema. Ik ben hierbij je sparingspartner en gids waarbij ik verschillende methodieken toe pas vanuit de psychosynthese. 

Thema's zouden bijvoorbeeld kunnen zijn;

  • Hoe kan ik leren ontspannen? 
  • Hoe kan ik omgaan met verlies en teleurstelling?
  • Heftige emoties zoals boosheid en verdriet, eenzaamheid, angst, je afgewezen voelen, waar komen ze vandaan en wat kan ik ervan leren? Hoe ga ik hiermee om?
  • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
  • Hoe kan ik mijn plannen omzetten naar actie?
  • Hoe ga ik om met weinig energie, bijvoorbeeld tijdens een burnout.
  • Ik ben overspannen, hoe ga ik hier mee om?
  • Hoe kan ik beter voor mezelf zorgen zonder schuldgevoel en leer ik nee te zeggen?
  • Hoe krijg ik mijn leven meer in balans?


Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ons lichaam is een prachtig kompas. Fysieke klachten zijn er niet voor niets. Misschien loop je (onbewust) te veel op je tenen? Wellicht neem je te veel hooi op je schouders maar merk je dit (nog) niet? We laten ons over het algemeen heel erg leiden door wat het  stemmetje in het hoofd ons vertelt. We menen van alles te moeten en gaan aan ons gevoel (ons lijf) voorbij. De inspiratie sessie sluiten we hierom dan ook af met een ontspannende voetreflexzone massage.
Reflexzonetherapie brengt je weer helemaal in je lichaam, bij je gevoel. Dat, samen met de praktische oefeningen vanuit ons gesprek gaat ervoor zorgen dat je sneller in balans komt. 

Ben je enthousiast en wil jij een inspiratie sessie met mij? Neem dan contact op voor een kennismaking.

 


Psychosynthese

 Psychosynthese wordt ook wel de psychologie van het hart genoemd. Het gaat uit van een liefdevolle benadering en een optimistisch mensbeeld. 
De grondlegger is de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli (1888-1974). Assagioli gaat uit  van heel de mens. Elk mens heeft gedachten, gevoelens, een lichaam en is verbonden met een innerlijke energiebron. Je hebt een kern in je, die uitdrukt wie je in wezen bent, een dieper zelf. 

Samen gaan we, tijdens de sessies, op zoek naar wie jij bent, je werkelijke zelf. 
Je leert op eigen tempo, vanuit compassie en zelfreflectie te kijken naar jezelf, waar je vandaan komt en wat je hebt meegemaakt. 
Dit alles heeft er namelijk gemaakt wie je vandaag bent. Daarnaast brengen we in kaart wat je verlangens zijn, je dromen en je doelen voor je toekomstige zelf.

Ik ben hierbij je sparingspartner, begeleider en gids op jouw eigen weg.
Ik werk hierin multidisciplinair in de inspiratie sessies of vanuit traditionele psychosynthese sessies. 

Tijdens het intake gesprek hebben we tijd om alles wat nodig is in kaart te brengen en  bespreken we samen je verwachtingen zodat je wensen duidelijk in beeld komen.  Je antwoorden op de vragen uit het intakegesprek leiden uiteindelijk tot een behandelplan waarin jouw hulpvraag centraal staat en waarin duidelijk is welke route we nemen.

Voel je je enthousiast om samen met mij jouw route uit te stippelen? Neem dan contact met mij op voor een kennismaking.